dinsdag 16 september 2014

Dag 14-16, 13-15 september, Rocky Mountain National Park

MOOOOOOOOOOOOOOOOSEEEEE

Zaterdag 13 september was voor ons een reisdag met een kleine 700 kilometer rijden. We reden vanuit Cody weg en de route was behoorlijk eentonig op af en toe een hertje of pronghorn langs de weg. Bij aankomst wilden nog even lekker uit eten gaan maar in het kleine stadje waar we sliepen was niet veel te vinden. Dan maar een snelle hap en snel naar bed.

De volgende ochtend reden we door richting Estes Park, een klein stadje aan het begin van het Rocky Mountains National Park. We hadden redelijk lang geslapen dus we kwamen pas tegen de middag bij het park aan. Het was er enorm druk doordat het weekend was, dus we kozen ervoor om gewoon door het park te rijden want alle parkeerplekken zaten vol. Aan het de zuid/west kant van het park ligt een vallei waar herten en moose (elanden) rondlopen maar helaas, ook daar zagen we geen moose. Dan maar door naar het hotel. Na tig wintersport dorpjes door gereden te zijn kwamen we aan in Winterpark, waar ons hotel stond. We keken even op tripadvisor om te kijken of er leuke restaurantjes in het dorp zaten en kwamen uit bij een leuk italiaans tentje waar we lekkere lasagna hebben gegeten. Het restaurant was van binnen voorzien van dollars aan de muren, duizenden achter elkaar met allemaal een persoonlijke tekst van klanten, erg grappig. 

Op maandag zijn we terug gereden naar het Rocky Mountains NP om nog een trail langs de Colorado river te lopen. De elanden lopen altijd in de buurt van water dus we hopen vandaag wat meer geluk te hebben. Na een kilometer of 5 gelopen te hebben geen wilde dieren gezien, alleen een hoop sporen en keuteltjes van hertjes en moose. We rijden nog even naar een waterval en lopen daar nog een paar kilometer maar ook daar geen dieren. We zijn lichtelijk teleurgesteld want we wilden graag nog een moose zien omdat we deze gemist hebben in Yellowstone.. maar je kan niet altijd geluk hebben! 

Tegen de middag rijden we verder richting ons volgende Park, zo'n 3 uurtjes rijden. We slingeren tussen de bergen door en ineens staan ze daar langs de weg, een vrouwtjes Moose en een veulen! Snel een parkeerplaats op en kijken! Bij het uitstappen worden we gewaarschuwd dat het mannetje een stukje lager staat en nogal agressief kan zijn. We houden dus wat afstand en genieten van de 2 rendieren die rustig staan te grazen langs de weg. Ik had het niet voor mogelijk gehouden dat een moose zo groot was maar zelfs het vrouwtje is groter dan het grootste paard, echt heel bizar. Het mannetje wat we door de struiken zien staan is nog eens zo'n 25% groter. Voor Petra : De schofthoogte van de eland (moose) is voor een vrouwtje 150-170 cm en mannetje 190-220 cm! Op een gegeven moment komt er een truck langs met behoorlijk wat lawaai waardoor het vrouwtje en veulen schrikken. Het vrouwtje lijkt op mensen af te rennen maar draait wat bij, rent over de weg en verdwijnt in de struiken. Het veulentje rent er kort daarna achteraan. Het mannetje laat zich niet goed zijn en loopt tussen de struiken. Na een uurtje rijden we door omdat we nog 2 uur moeten rijden. Helaas komen we in de file terecht dus de 2 uur worden zo'n 4 uur. Morgen richting Arches National Park! Tot snel!

1 opmerking:

  1. Wat een gave foto's weer! En wat supergaaf dat je de rendieren hebt gezien! Ze zijn inderdaad echt supergroot!! Gaaf hoor! Ben benieuwd naar het volgende verslag :) Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen