zondag 7 september 2014

Dag 7 & 8, Grand Teton National Park



Na een goede nachtrust in Jackson, Wyoming zijn we rond 9 uur op weg gegaan naar het Grand Teton National Park. Jackson ligt hier vrijwel naast dus het park was snel bereikt. We wilden eerst een hike gaan lopen naar de Hidden Falls, en Inspiration Point, een punt wat uitkijkt over Jenny Lake. Bij het startpunt was er de keus tussen een tripje over het water naar de overkant van het meer en daar verder te hiken of om het meer heen te lopen. Wij kozen voor de langere variant en zijn om het meer heen gewandeld. We starten rond 10 uur en waren rond 2 uur weer terug bij de auto. Onderweg een prachtige waterval gezien verscholen tussen de bomen en een smal bergpad beklommen naar Inspiration Point. 



Na een broodje zijn we verder gereden door het park en reden we een weg in naar een uitkijkpunt, de Signal Mountain Road. Halverwege stond er een hert langs de kant, ons eerste wildlife van deze vakantie. :) Tegen het eind van de middag zijn we terug gereden naar Jackson waar we in de Gun Barrel een lekker stuk steak gegeten hebben. In de avond zijn we richting de Moulton Barns gereden, de kenmerkende schuren die erg vaak op de foto staan als je zoekt op beelden van de Tetons. Helaas waren er bij zonsondergang geen wolken te zien waardoor de zon achter de bergen verdween zonder mooie rode gloed.



De volgende ochtend zijn we voor zonsopgang opgestaan om te fotograferen bij zonsopgang. We zijn weer bij de Moulton Barns geweest waar het erg druk was en iedereen zijn plekje aan het claimen was. De bergen achter de schuurtjes kleurden mooi rood dus we zijn er niet voor niets zo vroeg uit gegaan. Daarna reden we naar Schwabacher landing, een echte topplek bij een moeras om foto’s te schieten in de ochtend. De foto’s zijn verbluffend mooi en iedereen die ze ziet is onder de indruk :) Gelukkig hebben we wat research gedaan naar mooie fotoplekken anders waren we hier zo voorbij gereden. Na Schwabacher zijn we naar naar Oxbow bend gereden. Dit is een uitkijkpunt over de Snake River waarbij Mount Moran weerspiegeld in het water. Het water zat alleen vol met eenden waardoor het niet glas was. Tegen 9 uur reden we terug om te ontbijten en onze spullen in te laden. Dit is overigens nog een aardige puzzel met de kleine bagage ruimte en Linda haar garderobe :)


Na het onbijt zijn we nog naar een paar plekken gereden om wildlife te spotten maar zonder resultaat. Omdat we een dag extra over hadden (we zijn niet naar Craters of the moon gereden) moesten we een slaapplaats vinden in de buurt. Deze dag viel precies in het weekend dus alles was vol waardoor we een 1,5 uur moesten rijden naar een plaatsje in the middle of nowhere. Gelukkig waren hier wel wat winkels dus we hebben een verrekijken en statief gekocht. De laatste zat kapot in de doos dus dat was niet zo’n succes :(. De volgende ochtend regende het licht en zijn we richting  Yellowstone National Park gereden. We hebben overigens geen internet in Yellowstone en geen telefoon bereik vandaar dat deze berichten wat later dan gepland op het blog staan! Hieronder nog wat extra foto's van vandaag! Snel meer nieuws uit Yellowstone!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten