donderdag 4 september 2014

Dag 3, 4 & 5 Zion - Salt Lake City - Jackson Hole

Hallo,

Onze 3e dag begint al vroeg als we rond half 8 richting Zion National Park rijden. We gaan vandaag de Narrows lopen, een hike tussen bergwanden waar een rivier doorheen loopt. Eerst gaan we onze uitrusting halen, sokken, schoenen en een stok om door het water heen te lopen. De sokken ruiken erg smeuïg na al het eerdere gebruik :) We pakken de bus richting Zion omdat je niet door dit park kan rijden in het hoogseizoen. Na 45 minuten komen we bij de laatste stop van de bus, ons begin van de hike.
Het is gelukkig nog vrij rustig en we zetten na een km wandelen onze eerste stappen in het water. De stenen in het water zijn glad en het water is koud (15 graden) maar met de waterdichte sokken en schoenen is het goed te doen. We zijn van plan om ongeveer 3km de Narrows in te lopen en daarna weer terug te gaan, ongeveer 4 uur lopen. Na een aantal keer bijna te zijn gevallen komen we tegen 3 uur weer terug bij het begin punt, we hebben er ongeveer 5 uur over gedaan. Het lopen door het water is vrij vermoeiend dus we zijn na deze hike richting het hotel gegaan en zijn op tijd gaan slapen.

Woensdag 3 september.
Vanochtend zijn we vroeg weggegaan richting een zijtak van het Zion National Park, de Kolob Canyon. We wilden hier nog even een ronde rijden voordat we richting Salt Lake City rijden. Salt Lake City is voor ons een tussenstop richting de Grand Tetons en Yellowstone. De rit van Zion naar Salt Lake City duurde ongeveer 3 uur waarna we in de middag nog wat tijd hadden om de stad in te gaan en even te kijken bij het Capitol building, een gebouw waar het senate van Utah gevestigd is, en wat lijkt op het Capitol van Washington. Verder zijn we kort door een mormonen tempel gelopen en door een shopping center wat daarnaast ligt. We wilden daarna lekker gaan eten bij de Outback maar een file gooide roet in het eten waardoor we maar een Salade gescoord hebben bij de Denny's.

Donderdag 4 september
Vandaag stond een rijdag op het programma. Vanaf Salt Lake City naar Jackson Hole is het zo'n 5 uur rijden, en we wilden nog even langs een shoppingmall om wat voor Linda te scoren :) Ook even verschillende M&M's gehaald, we zijn nu bezig aan de M&M's met pindakaas:) We zijn via Park City (shoppen) naar Bear Lake gereden en door naar Jackson waar we tegen 5 uur in de middag aankwamen. Linda heeft eindelijk haar eerste kilometers in Amerika gemaakt! :) We slapen in Jackson wat tegen het Grand Teton National Park aanligt. Hier gaan we ons de komende 2 dagen vermaken! Hieronder nog wat foto's van de Narrows, Zion en Salt Lake City

Binnenkort meer!

Groeten, Jan & Linda








4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ziet er mooi uit daar! Ben benieuwd naar de rest van de foto's en verhalen!
      gr marieke

      Verwijderen
  2. Prachtige foto's, leuke verhalen!
    Groetjes manfred en sandie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's en leuke verhalen.
    Groetjes oma (sandie heeft fb voorgelezen)

    BeantwoordenVerwijderen